dimarts, 24 de febrer del 2009

Part de l'escola concertada s'uneix a la vaga del 19 de març

Els professors d'aquest sector denuncien que tenen un 25% més de jornada lectiva i un 50% menys de no lectiva en relació als professionals de la pública.
Part de l'escola concertada es va unir a la convocatòria de vaga del 19 de març contra la futura Llei d'Educació de Catalunya (LEC), segons va explicar avui CCOO, que va convocar als seus delegats en els col legis concertats per aconseguir el seu suport a l'atur.
El motiu principal pel qual aquest sector s'uneix a la vaga és la manca de voluntat per part de la Conselleria d'Educació d'avançar en el procés d'homologació de les condicions laborables que els professors dels col legis concertats tenen des de 1995.
La queixa d'aquests es fonamenta en que tenen un 25% més de jornada lectiva i un 50% menys de no lectiva en relació als professionals de la pública, per la qual cosa el Govern s'estalvia un pressupost que el mateix departament quantifica en 400 milions d'euros, segons va afirmar avui el responsable de la concertada de CCOO, Joan Puntí.
Puntí va afegir que havien de manifestar-se en contra de "tot el que està succeint a nivell de política educativa", i va subratllar que l'homologació és una demanda "històrica" de CCOO i que, per la "mala gestió" duta a terme, també demanarien novament la dimissió del conseller d'Educació, Ernest Maragall.
La secretària general de la federació d'ensenyament, Montse Ros, no només criticar la LEC per "liquidar" el projecte de Servei Públic Educatiu que plantejava el Pacte Nacional per l'Educació, sinó que també va retreure que la normativa "afavoreix la mercantilització de l'educació ". En última instància, Ros va demanar a la resta de sindicats de la concertada que s'uneixin a la vaga, proposta que fins ara han rebutjat.