dimecres, 3 de desembre del 2008

Enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió. LEC

El conseller d’Educació presenta els resultats de l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió sobre la Llei d’educació

El 74% dels catalans està d’acord amb la distribució equitativa dels alumnes nouvinguts entre tots els centre d’un mateix territori, siguin públics o concertats
El 85,2% de la població està d’acord amb enfortir els equips directius dels centres escolars
El conseller Maragall ha clos avui les VIII Jornades de Llengües Estrangeres de les comarques gironines
En el curs 2008-2009, un total de 1.356 docents de les comarques de Girona s’han inscrit a cursos de formació en llengües estrangeres
El conseller també ha inaugurat un nou CEIP a Palau-Saverdera i una llar d’infants a St. Julià de Ramis
Els dos centres inaugurats han comptat amb un pressupost de 3 M euros i tindran una capacitat per a 286 nens i nenes


El conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha donat a conèixer els resultats del darrer estudi Òmnibus, del Centre d’Estudis d’Opinió, en allò que fa referència a la Llei d’educació de Catalunya (LEC).

L’enquesta, corresponent al mes de novembre, assenyala que el 74% dels catalans està d’acord amb les mesures que inclou la LEC per distribuir els alumnes nouvinguts, en la mateixa proporció, en tots els centres d’un mateix territori, siguin aquests centres públics o concertats. Els que es mostren en desacord representen el 18% de la població. La resta dels enquestats es correspon amb els que han respost ‘No ho sap’ o ’No contesta’.

El mateix estudi pregunta també si l’enquestat està d’acord amb les mesures de la LEC per a enfortir els equips directius dels centres escolars. En aquest cas, els que es mostren favorables arriben al 85,2%. Els que es mostren en desacord són el 8,4%.

Un percentatge d’acceptació similar, i fins i tot una mica superior, és el de les persones que consideren “bo” o “molt bo” que el projecte de Llei d’educació de Catalunya prevegi implantar mesures per reforçar l’autoritat dels mestres i professors. En aquest cas, el 89,7% dels enquestats hi està d’acord.

Finalment, l’enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió pregunta pel què és un dels pilars de la Llei d’educació de Catalunya: l’avaluació. I en concret, pregunta per l’avaluació que es farà a tots els alumnes de 6è de Primària a finals d’aquest curs 2008-2009 i que s’aplicarà aquest any per primera vegada.

El 82,4% considera “bona” o “molt bona” la implantació d’aquesta prova, mentre que els que la consideren “dolenta” o “molt dolenta” suposen el 7,90%.